Αρχές και τρόπος λειτουργίας

Οτι εχει να κανει με Mitsubishi

Συντονιστές: pininokio, alpininstis, Ιδρυτικά μέλη

Αρχές και τρόπος λειτουργίας

Δημοσίευσηαπό administrator » Τρί Ιαν 15, 2008 18:36

Αρχές

Υπάρχουν κώδικες και κανονισμοί που ελέγχουν την καλή λειτουργία της ομάδας. Γενικά συνοψίζονται ώς εξής:

- Οδηγείτε μόνο εκεί που επιτρέπεται. Μην παραβιάζετε περιφραγμένες εκτάσεις, μην οδηγείτε μέσα σε χωράφια, καλλιέργιες κλπ, μην παραβιάζετε απαγορευτικές πινακίδες ή μπάρες που βρίσκονται στο δρόμο. Μην προκαλείτε ζημιές σε ιδιοκτησίες. Οδηγείτε προσεκτικά και υπεύθυνα. Ο Κ.Ο.Κ ισχύει ακόμα και πάνω στο βουνό.

- Σεβαστείτε τα δικαιώματα των συνανθρώπων σας. Ζούμε σε κοινωνία ελεύθερων και αυτόβουλων ανθρώπων. Η ελευθερία μας όμως τελειώνει εκεί που αρχίζει του διπλανού μας. Δεν θα γίνονται δεκτές ανάρμοστες, εγωιστικές ή προσβλητικές συμπεριφορές. Κάτι τέτοιο μπορεί να αποτελέσει λόγο απόρριψης ή διαγραφής μέλους.

- Αποκτήστε γνώση του οχήματος και του εξοπλισμού σας. Η εκτός δρόμου οδήγηση, και η χρήση των σωστικών μέσων, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, είναι τομείς στους οποίους όλοι πρέπει να αναπτύξουν στο μέγιστο τις ικανότητες τους και να συνεχίσουν να τις αναπτύσσουν, όσο πολύχρονη και αν είναι η εμπειρία τους.

- Μην καταστρέφετε την οποιαδήποτε χλωρίδα ή πανίδα στο πέρασμά σας. Σεβαστείτε το περιβάλλον για να το χαρούν και οι επόμενοι!

Το PajeroClub, μέσω του κώδικα ηθικής του, εμμένει σε αυτές τις αρχές.


Τρόπος λειτουργίας

Η δομή του PajeroClub αποτελείται από τα δόκιμα, τα μόνιμα και τα ιδρυτικά μέλη.

- Δόκιμα μέλη

Προκειμένου να γίνει κάποιος χρήστης Δόκιμο, και στη συνέχεια Μόνιμο μέλος, θα πρέπει να συμπληρώσει την Αίτηση Εγγραφης που βρίσκεται στην αρχική ιστοσελίδα.

Δόκιμα είναι τα υπό ένταξη μέλη, όσοι δηλαδή βρίσκονται στη διαδικασία εκπαίδευσης, απόκτησης εξοπλισμού, αφομοίωσης των επιχειρησιακών μεθόδων και των αξιών της ομάδας. Αυτές, και μόνο, είναι και οι υποχρεώσεις κάθε δόκιμου μέλους, ενώ μπορεί να λαμβάνει μέρος σε κάποιες από τις δραστηριότητες, ως εκπαιδευόμενος.

Μοναδική προϋπόθεση για να γίνει κάποιος δόκιμο μέλος είναι η κατοχή οχήματος Mitsubishi Pajero, Pajero Pinin ή άλλου τετρακίνητου οχήματος Mitsubishi. Σε ειδικές περιπτώσεις θα γίνονται δεκτά οχήματα 4x4 άλλης μάρκας.

Ο χρόνος παραμονής κάποιου σε κατάσταση δόκιμου μέλους εξαρτάται απ' τις παρακάτω προϋποθέσεις.

- Μόνιμα μέλη

Οι προϋποθέσεις για να γίνει κάποιος μόνιμο μέλος είναι:

1. Η αποδοχή των αρχών που διέπουν την ομάδα, όπως αναφέρονται στο αντίστοιχο κεφάλαιο του παρόντος κειμένου. Οι αρχές αυτές είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της ταυτότητας μας, είναι στην ουσία αυτό που μας προσδιορίζει.

2. Να έχει λάβει μέρος σε τουλάχιστον 10 εκδρομές/δραστηριότητες.

Aπ' τη στιγμή που τηρούνται τα παραπάνω, τότε συζητείται η ένταξή του απο τα ιδρυτικά και τα ήδη μόνιμα μέλη. Αν και εφόσον υπάρχει ομοφωνία, μόνο τότε κάποιο δόκιμο γίνεται μόνιμο μέλος. Διαφορετικά ή παραμένει δόκιμο ή διαγράφεται.

Τα μόνιμα μέλη απολαμβάνουν τα πλήρη οφέλη που προσφέρει η λέσχη. Συμμετέχουν στις αποφάσεις και στον ορισμό των στόχων της λέσχης, στα συμβούλια που γίνονται όποτε προκύπτει ανάγκη, και στα οποία συμμετέχουν όλα τα μόνιμα μέλη, καθώς και σε όλες τις δραστηριότητες, φυσικά. Είναι όσοι έχουν αποδείξει ότι είναι σε θέση να λειτουργήσουν με ασφάλεια στο επιχειρησιακό περιβάλλον, έχουν αφομοιώσει και αποδεχθεί τις αρχές της ομάδας.

Έχουν την υποχρέωση να μοιράζονται την εργασία κατά τις δραστηριότητες. Έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν τη γνώση τους στην ομάδα, στο πεδίο της δράσης, στα άρθρα/κείμενα του φόρουμ, και όπου αλλού κρίνουν σκόπιμο. Τα μόνιμα μέλη έχουν απόλυτη ελευθερία πρόσβασης στο φόρουμ, και την ευθύνη του σωστού χειρισμού αυτής της ελευθερίας.
Παρέκκλιση από τις αρχές μας μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την αποβολή από την ομάδα, και αυτό ισχύει για όλους ανεξαιρέτως.

Οι απλοί χρήστες δεν μπορούν να διαβάσουν παρά μόνο τις Γενικές Συζητήσεις και τις Δημόσιες Συζητήσεις για Pajero και Pajero Pinin. Τα δόκιμα και τα μόνιμα μέλη έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλες τις Δημόσιες Συζητήσεις.

- Ιδρυτικά μέλη

Τα ιδρυτικά μέλη είναι οι εμπνευστές αυτής της ομάδας και ο αρχικός πυρήνας. Έχουν την απόλυτη ευθύνη των αποφάσεων σε ζητήματα ηγεσίας και εκπαίδευσης, καθώς και του ορισμού των υπευθύνων για κάθε επιμέρους εργασία ή δραστηριότητα.


Οφέλη και προνόμια μελών

Τα μέλη μας θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τα παρακάτω οφέλη:

- Εχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την ομορφιά των μακρινών και μοναδικών μερών της Ελλάδας.

- Πραγματοποιούν οικογενειακές δραστηριότητες συμπεριλαμβανομένης της κατασκήνωσης, των ταξιδιών αναψυχής και άλλων κοινωνικών εκδηλώσεων.

- Παρακολουθούν σεμινάρια εκπαίδευσης οδηγών, που προωθούν την ασφαλή και υπεύθυνη χρήση των 4x4 οχημάτων Pajero και όχι μόνο.

- Έχουν πρόσβαση στη συλλογική γνώση των μελών της λέσχης.

- Έχουν τεχνικές πληροφορίες και συμβουλές προετοιμασίας των οχημάτων τους.

- Έχουν εκπτώσεις από επιλεγμένους προμηθευτές.

- Έχουν πρόσβαση στο, αποκλειστηκά για τα μέλη, φόρουμ συζήτησης, τη πινακοθήκη φωτογραφιών, τη βάση γνώσεων, τις προσφορές των προμηθευτών και άλλα πολλά.
Άβαταρ μέλους
administrator
Administrator
 
Δημοσιεύσεις: 69
Εγγραφή: Πέμ Δεκ 27, 2007 11:38
Αυτοκίνητο:

Επιστροφή στο Ελληνικα mitsubishi clubs

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron